Кравчук підказав Порошенку, як боротися з "махновщиною"

Перший президент України Леонід Кравчук запропонував свій рецепт вирішення питання з блокадою Донбасу

Про це він сказав в ефірі каналу NewsOne, передає Depo.ua.

"За все відповідає держава, влада. Для того їх обирають і призначають, щоб регулювали будь-яку ситуацію. Коли блокадники ухвалюють непередбачене законодавством рішення, вони мають нести відповідальність. Але якщо влада не може домовитися з тими людьми, то вона існує проблемно", - вважає Кравчук.

Він зазначив, що закону про унормування відносин із окупованими територіями до цього часу немає.

"Якщо нема закону - тоді махновщина, кожна група людей може діяти, як вважає за потрібне. Так і відбувається. Тому потрібно вирішити два питання. Перше - Верховна Рада України має прийняти закон про засади внутрішньої та зовнішньої політики. Ми воюємо, переживаємо агресію, а засади у нас ще того періоду. Друге - прийняти закон про відносини з окупованими територіями. Як мають діяти влада, бізнес, як вирішувати соціальні проблеми. Без цього всі інші питання можна не обговорювати. Тут вже хто як вирішить, виходячи з ситуації. Вона може бути гострою чи ні. Але коли нема документу, можна очікувати будь-якої халепи", - заявив перший президент України.

Нагадаємо, 16 лютого президент України Петро Порошенко засудив дії "політиканів", які влаштували блокаду Донбасу та спричинили зупинку поставок енергетичного вугілля на українські ТЕЦ. Він наголосив, що не допустить "отаманщини" та "анархії".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme