Карта АТО на 1 березня: По Авдіївці гатили з танків

За минулу добу бойовики 117 разів обстріляли позиції сил АТО

Карта АТО на 1 березня:  По Авдіївці гат…

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу, передає Depo.ua.

Остання доба зими відзначилася значною ескалацією на фронті. Кількість обстрілів склала 117, що майже удвічі більше середньодобового показника з початку року, який становить 62 обстріли. Бойовики використовували увесь спектр озброєння, обстрілюючи українські позиції, за виключенням реактивної артилерії. За добу по наших позиціях сили окупанта випустили більше 110 артилерійських снарядів, 60 танкових снарядів та понад 400 мінометних мін.

Луганський напрямок

Основними районами бойової активності ворога були ділянки фронту поблизу Попасної та район бахмутської траси. У Попасній бойовики активізувалися вже надвечір, обстрілявши з мінометів сили АТО. Приблизно у цей час у Кримському, що на північ від бахмутської траси, бойовики провели масований артилерійський обстріл тривалістю більше години. Тоді ж ворог обстрілював з мінометів українські укріплення у сусідніх з Кримським Новотошківському та Оріховому. По справжньому гаряче у Попаснянському районі стало о 21-й годині.

Відтоді і до самої опівночі сили окупанта обстрілювали українські позиції з мінометів, озброєння на бронетехніці, а також епізодично відкривали вогонь з 152-мм гармат.

Неодноразово протягом доби сили окупанта порушували режим тиші і в Станиці Луганській. Один з таких епізодів ведення вогню ворогом тривав більше двох з половиною годин. Важкого озброєння противник при цьому не застосовував. Також у Жовтому, що на правому березі Сіверського Дінця, після заходу сонця ворожий снайпер відкривав вогонь у напрямку наших позицій.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, більше половини яких – з важкого озброєння. Дві третіх усіх збройних інцидентів сталися в темну пору доби.

Донецький напрямок

Левова частка усіх обстрілів, як і раніше, припадає на Авдіївку з її околицями. При цьому ворог активізується у цьому районі так само після обіду і поступово зменшує інтенсивність ведення вогню ближче до опівночі. Вчора на цих рубежах бойовики використовували уже звичний арсенал озброєнь – від стрілецької зброї до крупнокаліберних гармат та танків.

На Світлодарській дузі противник відкривав вогонь у напрямку сил АТО впродовж усієї доби. При цьому міномети та озброєння на бронетехніці застосовував виключно у темну пору доби.

Декілька епізодів порушення режиму тиші прийшлося на Зайцеве, Новгородське, Верхньоторецьке та район Донецького аеропорту. У всіх випадках бойовики надавали перевагу стрілецькі зброї. Втім не обійшлося на цих рубежах і без важкого озброєння, де ворог провів короткотривалі епізодичні мінометні обстріли, а у Новгородському та Верхньоторецькому обстріляв позиції українських захисників з танків.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 44 ворожих обстріли, половина яких – із застосуванням мінометів, артилерії або танків.

Маріупольський напрямок

У Мар'їнському районі та на околицях Докучаєвська вчора було відносно спокійно, де зрідка ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї. Натомість на південній ділянці напрямку – від Павлополя до Широкиного – ситуація залишається вкрай напруженою, противник продовжує активно обстрілювати тамтешні українські позиції з важкого озброєння.

Найбільш масовані обстріли відбулися рано вранці, коли у Водяному бандформування випустили по позиціях сил АТО 40 артилейрійських снарядів, а у Гнутовому – півсотні мінометних мін.

У Гнутовому, у результаті прямого попадання міни, випущеної ворогом, було пошкоджено житловий приватний будинок та ще одну нежитлову будівлю.

Після вранішньої бойової активності противника обстріли наших позицій на східних рубежах Маріуполя набули епізодичного характеру, водночас міномети противник застосовувати так і не припинив до самої опівночі.

Всього вчора на Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші 47 разів, при цьому 15 разів застосовував важке озброєння.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme