Бойовики "прихватизували" підприємства Ахметова, - ЗМІ

Українські підприємства, розташовані на території самоназваних "республік Донбасу", переходять під зовнішнє управління "влади" так званих Донецької і Луганської "народних республік"

Бойовики "прихватизували" підприємства А…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Інтерфакс.

"На підприємствах з українською юрисдикцією в "ДНР" з нуля годину 1 березня вводиться зовнішнє державне управління", - заявили в так званій раді міністрів бойовиків "ДНР".

Цю інформацію підтвердили і в "ЛНР".

"Вводиться зовнішній адміністратор від держави ЛНР, і податки надходитимуть до бюджету "республіки", - розповіло джерело.

Йдеться, зокрема, про підприємства Ріната Ахметова.

"Комсомольське рудоуправління, Донбас-Арена, Люкс - взяті під охорону владою "ДНР" сьогодні. Іншим приготуватися", - заявив так званий "депутат народної ради" Владислав Бердичівський, пишуть сайти терористів.

Нагадаємо, СБУ оприлюднила аудіоперехоплення, що свідчить про намір ватажків бойовиків використати економічну блокаду Донбасу як привід для "націоналізації" українських підприємств у ОРДЛО.

З 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що організатори блокади підривають незалежність України.

Довідка: На території ОРДЛО діє кілька великих заводів і десятки шахт, які зберігали українську юрисдикцію: Єнакіївський металургійний завод, Харцизький трубний завод (група "Метінвест"); Ясинуватський і Макіївський коксохімічні заводи і Донецький металургійний завод (група "Донецьксталь").

Крім того, у області діють понад двадцять шахт, найбільша з яких шахта імені Засядька в Донецьку.

На території, яку контролює "ЛНР", діють ПАТ "Краснодонвугілля" і Алчевський меткомбінат (компанія "Метінвест"), а також шахти ТОВ "Ровенькиантрацит" і ТОВ "Свердловськантрацит" (компанія "ДТЕК").

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme