UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Вознесенщині через численні порушення вимагають закрити СІЗО

Серед інших проблем ізоляторів прокуратура вказала високий рівень вологості у камерах та недоукомплектованість аптечок 

На Вознесенщині через численні порушення…

У зв'язку із грубими порушеннями законодавства, прокуратурою Миколаївської області ініційовано питання щодо призупинення діяльності Вознесенського ізолятора тимчасового тримання. Про це Depo.Миколаїв повідомили у прокуратурі.

Так, керівництвом Вознесенської місцевої прокуратури упродовж минулого року з питань нагляду за додержанням законів при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи громадян, винесено вісім документів реагування, за результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто шість службових осіб поліції, звільнено за ініціативою прокурора з ізолятора тимчасового тримання одну незаконно утримувану особу.

Водночас, незважаючи на вжиті заходи, Головним управлінням Національної поліції умови тримання осіб та стан їх медичного забезпечення у Вознесенському ізоляторі тимчасового тримання №3 суттєво не покращено.

За результатами перевірки, прокуратурою області керівництву поліції внесено документ реагування, у якому серед іншого ініційовано питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності керівника місця попереднього ув'язнення громадян та призупинення діяльності зазначеної спецустанови поліції. Вказане рішення ухвалено з урахуванням того, що працівниками ІТТ систематично допускаються грубі порушення вимог законодавства, яке регламентує діяльність зазначеної спецустанови поліції.

Так, корисна площа камер на одну особу не відповідає національному законодавству, у камерах високий рівень вологості, що сприяє поширенню плісняви. Також встановлено, що наявні в ізоляторі медичні аптечки належним чином не укомплектовані, а строк придатності окремих з медпрепаратів закінчився. Окрім цього, порушується право ув'язнених на побачення з родичами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme