Гройсман попередив українців про проблеми зі світлом і холодні батареї

Блокада Донбасу загрожує українцям відключенням тепла і світла

Про це заявив глава уряду Володимир Гройсман на зустрічі з представниками металургійної промисловості, передає Depo.ua.

"Обмеження на постачання енергетичного вугілля та необхідних компонентів для металургійної галузі вдарить по пересічних українцях. У деяких містах україни може бути призупинене теплопостачання, під загрозою є питання електроенергії", - сказав Гройсман.

"Внаслідок блокади можуть бути зупинені підприємства, теплові мережі. Від заполітизованих дій можуть постраждати звичайні українці", - попередив прем'єр.

Нагадаємо, 15 лютого Кабінет Міністрів України запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі України через блокування постачання антрацитового вугілля на українські ТЕЦ.

Як відомо, з 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme