Геращенко розповіла, чим Путін гірший за Хуссейна і Каддафі

Президент Росії Володимир Путін гірший за диктаторів Саддама Хуссейна і Муаммара Каддафі тим, що не пропускає Червоний хрест до полонених

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України, уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Щодватижні украінська сторона передає оновлені СБУ списки зниклих безвісти, передає іх ОБСЄ, Росії, ОРДЛО з вимогою надати інформацію про цих людей , розпочати іх пошук, і негайно залучити до пошуку зниклих безвісти МКЧХ. МКЧХ має сторічний досвід звільнення заручників і пошуку зниклих безвісти, цю організацію допускали в тюрми найбільш одіозні і диктаторські режими, зокрема Хуссейн і Каддафі, зараз МКЧХ працює в Сіріі, надає гуманітарну допомогу цивільному населенню", - написала нардеп.

За її словами, єдині, хто не пускає МКЧХ в тюрми і не допускає місію до пошуку зниклих безвісти, не дає побачити заручників чи передати листи родичам - це Росія і ОРДЛО.

"Попри всі обіцянки Путіна на всіх зустрічах в нормандському форматі, попри всі заклики світових лідерів, попри постійні заклики Украіни, що саме аполітична, нейтральна місія МКЧХ має робити цю роботу, аби максимально деполітизувати процеси, пов'язані з заручниками. Питання "чому не допускають"- риторичне, мабуть, щось приховують", - додала вона.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme