Вчені назвали синдром хронічної втоми серйозним захворюванням

Дослідники з Австралії і США прийшли до єдиної думки, що синдром хронічної втоми не є наслідком напруженої роботи, це - хвороба

Синдром хронічної втоми - це хвороба, і не є результатом переробки або перенесеного стресу, передає Depo.ua з посиланням на "Блокнот".

До такого висновку прийшли вчені з Австралії і США, які кілька років вивчають причини появи у людей хронічної втоми.

Як виявилося, на планеті близько 2,6% людей нерідко відчувають настільки сильну перевтому, що не можуть ні вчитися, ні працювати. Апатія, депресія, безпричинна агресія, головні болі, проблеми з серцем або кишечником, - ось через які випробування доводиться проходити людям з синдромом втоми. Довгі роки лікарі досліджували синдром, але єдиної думки в питанні, як же його розцінювати - як хворобу або результат перевтоми , так і не досягли.

При цьому більшість відмовлялися вважати це хворобою. Такої позиції дотримувалися лікарі і самі паціенти.

Вчені з Університету Гріффіна з'ясували справжню причину. Дослідники вважають, що причина в мутації, яка руйнує структуру рецептора на поверхні імунних клітин. Відповідно, мільйони жителів планети хворіють в результаті руйнування мутацією. Так що втома від переробки ні до чого. В зв'язку з тим, що до страждаючих синдромом хронічної втоми лікарі і оточуючі ставляться несерйозно, люди страждають від хвороби, опинившись без медичної допомоги. У той же час, сьогодні лікарям практично нічого запропонувати в якості лікування таким пацієнтам. Після того, як з'ясувалося, що причина хвороби пов'язана з генетичними змінами, медикам доведеться підібрати курс лікування, виходячи з цих позицій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme