UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Сєнкевич пропонує японцям побудувати у Миколаєві міст із залізничним полотном

Мер вважає, що за допопогою об'їзного моста можна буде задіяти обидві Коренихи, Варварівку та розвинути Очаків

Сєнкевич пропонує японцям побудувати у М…

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич провів робочу зустріч з представниками японської компанії IHI Infrastructure Systems Co з приводу можливого зведення стратегічного для міста об'єкта - об'їзного моста. На думку міського голови, потрібно будувати міст із залізничним полотном. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі міськради.

Сєнкевич зауважив, що на даний момент не бачить перспектив в будівництві моста тільки для автомобілів. "Якщо мислити стратегічно, то нам потрібен не просто міст, а міст із залізничним полотном. Таким чином ми могли б задіяти і іншу сторону міста Миколаєва - це обидві Кореніхи, Варварівка. І завести залізницю в Очаків. Тоді б ця частина Миколаївської області змогла б ожити", - сказав мер.

На його думку, зробивши міст залізничним, можна не тільки поліпшити умови в Миколаєві, а й надати можливість Очакову стати конкурентним портом. "Від цього виграє як і вся область, так і Миколаїв - зменшиться транспортний потік через місто і будуть менше руйнуватися дороги. Знову ж, міст повинен стати родзинкою міста, його візитівкою", - зазначив Сєнкевич.

У свою чергу японські підрядники сказали, що вони в першу чергу мають на меті використовувати в будівництві тільки новітні розробки і високі японські технології. Тому у разі будівництва залізничного мосту - це могло б стати для них викликом, а пізніше і вдалим проектом, який вони могли б презентована на міжнародній арені. Міський голова відповів, що дуже сильно сподівається на будівництво даного моста і має надію на плідну співпрацю.

Нагадаємо, що 2011 року на запит Міністерства інфраструктури України Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) підготувало огляд проект будівництва Миколаївського моста. На той момент кошторисна вартість проекту становила 3,5 млрд грн.

З метою актуалізації даних JICA нещодавно провело аналіз транспортної системи півдня України, також був переглянутий план будівництва Миколаївського моста. До середині березня дані повинні бути оброблені і стане відома необхідна сума на реалізацію цього проекту.

Раніше повідомлялося, що японці знову вивчають можливість будівництва Миколаївського об'їзного моста.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme