Швейцарія заявила про готовність ввести безвіз з Україною після прийняття рішення ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час поїздки до Женеви для участі у Сегменті високого рівня 34-ї сесії Ради ООН з прав людини провів зустріч з Федеральним радником, керівником Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтером

Про це повідомили в прес-службі українського зовнішньополітичного відомства, передає Depo.ua.

Швейцарську сторону поінформували про продовження напруження ситуації на Донбасі та хід реформ в Україні. Також була висловлена вдячність за технічну і гуманітарну допомогу, що надається Україні. Окремо були обговорені актуальні питання взаємодії в рамках ОБСЄ.

Під час обговорення двосторонньої тематики було відзначено необхідність підписання угод про спрощення оформлення віз і про реадмісію. Швейцарська сторона також підтвердила готовність запровадити безвізовий режим для українських громадян після прийняття відповідного рішення з боку ЄС.

Міністри підкреслили взаємну зацікавленість у подальшому успішному розвитку торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва.

Нагадаємо, що 27 лютого Євросоюз остаточно затвердив рішення про скасування візових вимог для громадян Грузії. Тепер громадяни Грузії зможуть виїжджати в країни ЄС без віз з туристичною метою на 90 днів протягом 180-денного періоду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme