Чубаров закликає визначити "червоні межі" в переговорах про Донбас і Крим

Українська сторона повинна у переговорах з Росією визначити обов'язкове відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах 

Це позбавить партнерів Києва у переговорах можливості шукати взаємодію з Москвою. Таку думку в коментарі ZN.UA висловив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Depo.ua.

За його словами, три роки з початку російської агресії проти України, під час якої був окупований Крим і частина Донбасу, продемонстрували абсолютну безвихідь всіх відомих варіантів вирішення глобальної кризи, які ігнорують тему деокупації Кримського півострова.

На думку Чубарова, Мінські протоколи, а потім і Мінські угоди, сприяли виникненню очікувань на ще більшу поступливість Києва в переговорах з Росією.

"У ситуації, коли ілюзорність Мінської угоди стала очевидною для всіх сторін, Україні слід відкрито, голосно і жорстко заявити про" червоної межі ", переступити які буде дозволено нікому і ні за яких обставин. В тому числі і українського політикуму. Привіт Пінчуку, Філіпчуку і Артеменку. При цьому, як бачимо, пропоноване позначення "червоної межі" у вигляді формули – "відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь" – повністю відповідає всім загальновідомим нормам міжнародного права і принципам, проголошеним ООН ", - наголосив глава Меджлісу.

За його словами, подібний підхід дозволить: а) виключити для партнерів по переговорах можливість на догоду своїм інтересам шукати зближення з Москвою за рахунок українських інтересів; б) позбавити Кремль по ілюзій приводу того, що йому вдасться легалізувати анексію Криму; в) забезпечити мобілізацію українського суспільства.

Нагадаємо, що Чубаров за здачу державних інтресів назвав олігарха Пінчука "вбивцею" України, а в нардепа Артеменка запропонував забрати майно на 100 років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme