Артеменко вважає, що здача Криму в "оренду" - його обов'язок

Народний депутат України Андрій Артеменко заявив, що його план щодо "здачі окупованого Криму в оренду Росії" – це прямий обов'язок депутата

Про це він заявив під час прес-конференції в Києві, передає Depo.ua.

Нардеп переконаний, що судити та звинувачувати у держзразі треба не його, а тих, "хто здав Крим без зброї".

"Мені смішно чути, що я перевищив якісь повноваження...Народний депутат має право захищати суверенітет та незалежність, інтереси України та її громадян і не завдавати своїми вчинками шкоди державі та її громадянам...Кожному надається право на свободу думки і слова, на вільне вираження свої поглядів та переконань", - заявив Артеменко.

Він також додав, що нардеп має право вступати у відносни з посадовими особами інших держав.

"Відповідно до закону про статус депутата, він повинен захищати інтереси виборів та держави. Для цього він має право вступати у переговори з представниками інших держав від свого імені", - наголосив Артеменко.

Нагадаємо, що, за даними газети The New York Times, народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Артеменка вже виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка та анонсував подання на зняття з нього депутатської недоторканності.

24 лютого Артеменка допитали у Генпрокуратурі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme