Трагедія у Княжичах: У перестрілці брали участь екс-"беркутівці"

У перестрілці у Княжичах (Київська область) крім силовиків, брала участь третя сила - група швидкого реагування, сформована з колишніх "беркутівців"

Про це сталдо відомо з результатів слідчого експерименту, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТСН.

За даними прокуратури, у перестрілці брали участь 23 людини.

Досі прокуратури повідомляли тільки те, що розстрілювали службові авто з мікроавтобуса, в якому була група спецпідрозділу КОРД. Як стало відомо група "беркутівців", що брала участь у перестрілці, заходила з лісу.

Батько одного із загиблих поліцейських Олександр Орлов впевнений, що спецназівці не могли не помітити, що стріляють по своїх.

"Я хочу показати, що машину видно в разі темряви, навіть якщо снігу більше підкинути. Вони повинні були під'їхати, оточити машину, оскільки їх було дуже багато. Сказати: "На вихід із піднятими руками, ми з такого підрозділу", - розповів чоловік.

Під час експерименту стало відомо, що маркування автомобілів поліції охорони було чітко видно.

Зазначається, що навіть якщо не горіли вуличні ліхтарі, і включені були тільки габарити автомобілів - сніг допомагав відсвічувати маркування поліцейських автомобілів.

Нагадаємо, у ніч проти 4 грудня в результаті перестрілки в селищі Княжичі Київської області загинули п'ять співробітників поліції.

Трагедія сталася через те, що співробітники ДСО, які прибули на виклик, переплутали поліцейських-розвідників з грабіжниками та затримали їх, а співробітники КОРД, які прибули на допомогу поліцейським, відкрили вогонь по працівникам ДСО, подумавши, що це бандити.

За даними МВС, один з грабіжників у Княжичах Київської області, яких планували затримати правоохоронці, виявився ветераном органів внутрішніх справ і екс-співробітник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Ігор Касян.

Луценко заявляв, що наразі 17 правоохоронців підозрюють у причетності до стрілянини у Княжичах, внаслідок якої загинули 5 силовиків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme