Кириленко розповів про стан підготовки до Євробачення

Віце прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко розповів про підготовку до проведення Євробачення-2017

Про це він розповів під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Depo.ua.

"Ще першого червня минулого року ухвалено розпорядження уряду про утворення оргкомітету про проведення пісенного конкурсу "Євробачення". 11 серпня між замовником і організатором тоді ще НТКУ і Європейською мовною спілкою було підписано відповідний базовий договір. 11 жовтня уряд ухвалив постанову "План заходів підготовки щодо проведення Євробачення. Всі заходи виконуються з дотриманням термінів. 9 грудня київська влада видала розпорядження щодо пісенного конкурсу Євробачення. 10 грудня набув чинності ухвалений закон про публічні закупівлі товарів, робіт і послуг необхідних для проведення Євробачення.

На виконання закону уряд ухвалив постанову. Ми співпрацюємо з усіх питань з Європейською мовною спілкою. 21 січня було призентовано дизайн сцени, запропоновано кандидатури ведучих шоу, а також представдлено на розгляд творчі ідеї і концепції шоу", - поінформував Кириленко.

Він нагадав, що 30 січня був затверджений офіційний логотип, в основі якого традиційне українське намисто. 31 січня відбулась передача символічних ключів від міста Стокгольм до міста Київ і ця церемонія ознаменувала старт процесу проведення Євробачення. 6 лютого голова держкомітету телебачення та радіомовлення затвердив кошторис на підготовку та проведення пісенного конкурсу.

"Держбюджет передбачив 455 мільйонів для проведення Євробачення",- додав Кириленко.

Нагадаємо, 16 лютого стало відомо, що усі квитки на фінал пісенного конкурсу "Євробачення", який відбудеться в Києві 13 травня, розкупили протягом перших 15 хвилин після старту продажу.

Як відомо, пісенний конкурс "Євробачення-2017" проходитиме в Києві після перемоги Джамали минулого року в Стокгольмі з піснею "1944".

Зазначимо, що "Євробачення" проходитиме в Україні вдруге після 2005 року, коли перемогу здобула Руслана. У цьогорічному конкурсі візьмуть участь 43 країни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme