86-річний американець пожертвував на благодійність $ 400 тис., зароблених на переробці сміття

Джонні Дженнінґс за своє життя зібрав і переробив сміття майже на півмільйона доларів – і всі їх пожертвував на дитбудинок

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Голос Америки".

Джонні Дженнінґс зі штату Джорджія почав збирати сміття для переробки десятки років тому. Він використовував це заняття як спосіб проведення часу зі своїм сином Брентом.

"Ми ходили дорогами, збирали бляшанки, продавали їх, брали гроші і клали їх на ощадний рахунок. Коли я купляв свій перший будинок, у мене було достатньо прибутку від переробки сміття, щоб зробити перший внесок на купівлю дому", – розповів Дженнінґс.

Коли Брент Дженнінґс покинув дім своїх батьків після закінчення школи в 1985 році, батько продовжував їхню справу. Сусіди почали приносити предмети утилізації в будинок, у якому Джонні Дженнінґс проживає зі своєю дружиною вже 61 рік. Чоловік також об'їжджав церкви й офіси, щоб забрати їхнє сміття для переробки.

Прибутки від цієї справи Дженнінґс передавав дитячому будинку місцевої баптистської церкви, що допомагав "важким" дітям та родинам. За тридцять років сума пожертв наблизилася до $ 400 тис.

Дженнінґс, тепер почесний опікун благодійної організації, привозить чеки на суму $ 10-15 тис. на щорічні засідання ради директорів. Брент Дженнінґс везе свого батька три години до найближчого філіалу.

"Вони стали мамою і татом для тисяч дітей через дитячий будинок, – зазначив Брент Дженнінґс, який є єдиною дитиною в сім'ї. – Мій батько не бачить $ 400 тис. Він бачить обличчя цих дітей".

Нагадаємо, що колишній мер Нью-Йорка пожертвував $ 50 млн на музей науки в Бостоні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme