UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Стало відомо, кого назвуть Людиною року Миколаєва

Цього року, крім традиційних, з'явилися номінації "Захисник України", "Я люблю Миколаїв", "Допомога армії" та "Нові технології"

Стало відомо, кого назвуть Людиною року…

У Миколаєві визначилися з переможцями програми "Городянин року" - "Людина року" за результатами 2016 року. Головним перможцем став поет Дмитро Кремінь. Про це розповіли члени оргкомітету сьогодні, 22 лютого, повідомляє Depo.Миколаїв.

Як розповіли члени оргкомітету, оцінку давали експерти - фахівці у різних галузях, ЗМІ, громадські організації, депутати міськради - у два етапи. Експертами першого туру є городяни року минулих рік, їхній склад кожного року оновлюється. Враховували і контент-аналіз миколаївської преси. Всього в оцінці взяли участь 150 експертів з 1 по 30 січня. За результатами обрали "трійки" лідерів, яких оцінювали у другому турі з 1 по 10 лютого вже близько 400 експертів.

На думку члена оргкомітету, директора миколаївського зоопарку Володимира Топчого, програма "Людина року" об'єднує миколаївців. У минулому році програму не проводили через складну ситуацію в країні та, в тому числі, вибори, щоб її не використовували для політичних інтриг. Тому цього року багато хто цікавився, чи продовжуватимуть програму далі. Оргкомітет також повідмив, що принципіально не розглядають кандидатури політиків.

Оргкомітет розповів, хто ж став перможцем. У номінації "Культура" городянином року став краєзнавець, директор дитячого містечка "Казка" Юрій Любаров. У номінації "Мистецтво" - керівники ансамблю танця "Пасадена" Обласного палацу кульутри Юрій Вдовиченко та Катерина Олексеєва. У номінації "Наука і вища школа" - ректор НУК ім. адмірала Макарова Сергій Рижков, "Середня школа" - вчитель англійської мови спеціалізованої школи №22 Марина Первова, "Фізкультура і спорт" - начальник регіонального центру "Інваспорт" Тетяна Жуковська, "Промисловість і транспорт" - директор наглядової ради ТОВ "Компанія "Укрбуд" Василь Капацина, "Підприємництво" - гендиректор підприємства "Термінал-Укрхарчозбутсировина" Володимир Фалько, "Охорона здоров'я" - завідувач ендокринологічним відділенням міської лікарні №1 Марія Грачова.

А ось у номінації ЗМІ вперше відзначили і журналіста інтернет-видання. Ним став журналіст "Преступности.Нет" Андрій Лохматов. Також у номінації переміг директор Обласної телерадіокомпанії Ярослав Індіков. У номінації "Благодійність і соціальне партнерство" за "матеріальну підтримку соціально незахищених громадян" - директор агрофіми "Золотий колос"Надія Іванова, яка є депутатом Миколаївської облради.

Головну номінацію та приз - статуетку Святого Миколая - отримає на церемонії поет Дмитро Кремінь. Його визнали "Людиною року". Варто додати, що в цій же номінації "змагалися" також директор Миколаївського тепловозоремонтного заводу В'ячеслав Симченко, який до речі є очільником міської організації "БПП", а також директор Муніципального колегіуму ім. В. Чайки Сергій Січко.

Крім того, у цьому році з урахуванням думок експертів, заснували спеціальні номінації. В номінації "Я люблю це місто" перміг директор ТОВ "Техстрой-99" Гурген Григор'ян, який відбудував Турецький фонтан у яхт-клубі. Також городянами року у спецномінації "Захисник України" став заступник комбату миколаївської 79-ки, капітан Олександр Нетребко, "Допомога українській армії" - волотерська група "Кулінарна сотня", "Нові технології" - директор фірми "Дикий сад" Ігор Голубар.

Також за щорічною традицією в програмі "Городянин року"- "Людина року" відзначили кращих працівників міських служб. У цьому році ними стали директор "Миколаївелектротрансу" Дмитро Лісовський, якого депутати неодноразово "викликали на килим" та мають претензії до його роботи. Також відзначили керівника соціального проекту "Відновлення" Юрія Тимошенка, електромонтера КП "Госпрозрахункова дільниця механізації будівництва", яке забезпечує освітлення в місті, Ігоря Гелевера.

У традиційній номінації "Наша надія" відзначили дітей. Переможцями стали учениця Муніципального колегіуму ім. В. Чайки, неодноразовий призер олімпіад та конкурсів з української мови та літератури Анастасія Майорова; вихованка фотогуртка міської Станції юних техніків, переможець і призер всеукраїнських та міжнародних конкурсів Анастасія Фастовець; учениця 8 класу гімназії № 2, солістка оркестру народних інструментів міського Палацу творчості учнів Софія Верхоляк, учениця Вищого училища фізкультури, член збірної команди України з легкої атлетики, чемпіон України з бігу серед юніорів Ірина Вижиган.

Нагородження переможців програми "Городянин року" - "Людина року" нагородять 25 лютого в Обласному палаці культури. Церемонія стартує о 14:00.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme