Нідерландські соціалісти хочуть, щоб Україна підписала додатковий документ до Асоціації з ЄС

Цей документ, за словами лідера Соціалістичної партії Нідерландів, не впливає на Україну

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Європейську правду".

Лідер Соціалістичної партії Нідерландів Гаррі ван Боммель запропонував парламенту проголосувати за рішення, яким Україну зобов'язують підписати додатковий політичний документ, що стосується Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Відповідна пропозиція внесена до порядку денного нижньої палати парламенту.

Пропозиція буде розглядатися сьогодні після 19:30 за київським часом одразу після голосування за урядовий законопроект, який пропонує ратифікувати угоду про асоціацію з Україною.

"Заслухавши дебати, Державна Рада приходить до висновку про необхідність юридичного прийняття "заяви обов'язкового характеру", яка повинна стати відповіддю на результати референдуму, де 61% виборців були проти угоди про асоціацію", - йдеться у пропозиції ван Боммеля.

У пропозиції зазначається, що додаткова угода "строго кажучи, не впливає на Україну", а скоріше спрямована на те, щоб гарантувати, що уряд простежить за виконанням волі виборців у процесі ратифікації угоди.

Нагадаємо, що позавчора, за неофіційною інформацією, в парламенті Нідерландів уже вистачало голосів для ратифікації Асоціації Україна-ЄС.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme