Більше тисячі будинків для людей похилого віку оштрафовані в США за зґвалтування старих

В результаті проведеного розслідування однієї з американських телекомпаній з'ясувалося, що випадки зґвалтування в таких закладах за останні три роки почастішали

Дані, отримані телеканалом CNN, свідчать про те, що згвалтування в будинках для людей похилого віку вже далеко не рідкість, причому багато випадків ретельно приховуються і не доходять до правоохоронців, передає Depo.ua.

"CNN виявило, що федеральний уряд оштрафував понад тисячу будинків престарілих за період з 2013 по 2016 рік за неправильне розслідування або нездатність запобігти випадкам згвалтувань, сексуальних нападів і домагань", - йдеться в повідомленні каналу.

Достеменно невідомо, скільки людей похилого віку в загальній складності піддалося насильству, проте поліцейські намагаються негайно реагувати на всі випадки і виклики, що надходять до них.

Як зазначає CNN, найстрашніше - це те, що керівництво будинків престарілих практично ніяк не реагувало на випадки згвалтування і фактично нічого не зробило, щоб це зупинити.

"Неможливо дізнатися, скільки було жертв. Але аналіз даних на федеральному рівні і на рівні штатів і інтерв'ю з експертами, працівниками регулюючих організацій і сім'ями жертв привів CNN до висновку, що ця мало обговорювана проблема насправді ширше, ніж будь-хто міг припускати", - повідомляє телеканал.

Під час розслідування журналісти з'ясували, що деякі працівники будинків для людей похилого віку кілька разів ґвалтували людей похилого віку, однак постійно їм сходили з рук ці злочини. Лише деякі в результаті потрапили під суд і отримали тюремні терміни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme