Сім найбрудніших свят у світі

Кожне з цих свят додасть адреналіну і підняти настрій

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на Еconet.

Томатне свято

Щороку в знаменитому томатному побоїщі в місті Буньоль "гине" по 100 тонн помідорів! Але іспанці цінують веселощі більше, ніж овочі. Народ дуріє, хто на що здатний: кидаються помідорами, обливаються помідоровою рідиною або хлюпочуться в калюжі томатного пюре. Головне не загратися і не забувати, заради чого все це томатне безумство задумано. І ось для чого: за той час, що триває "битва", треба "упомідорити" Буньоль так, щоб роботи двірникам вистачило на два місяці, як мінімум.

Холі

Якщо вірити путівникам, Холі в Індії – це свято весни і відродження життя. Але якщо вірити своїм очам, це – День божевільних. Нічим іншим те, що відбувається просто не пояснити. Ви тільки уявіть: люди посипають один одного отруйно-яскравим порошком і при цьому щасливо регочуть. За тутешнім повір'ями, червоно-синьо-зелена пудра – найкраща гарантія щастя на весь майбутній рік. Мовляв, чим більше кольорового бруду, тим менше до тебе прилипне всякого іншого – вибирай.

Сонгкран

Головне, що повинна пам'ятати кожна людина. що потрапила на тайський Новий рік Сонгкран: не ображатися. Замість того щоб, як люди, в Новий рік водити хороводи біля ялинки і їсти олів'є, тайці в цей день дуріють і обливають все, що рухається. "Водні патрулі" стоять на кожному перехресті. Облити іншого в Таїланді означає те ж саме, що побажати йому щастя і удачі.

Винна баталія

В іспанському місті Аро алко-побоїще під назвою "Batalla del Vino" влаштовують вже років 600. Кожен рік 29 червня тисяча городян прокидаються зранку, вбираються в біле, озброюються дитячими водяними рушницями-пістолетами і лізуть з ними на сусідню гору. Там і розгортається винне побоїще.

Чемпіонат з кидання тортів

Своєю появою це свято зобов'язане Чарлі Чапліну. Свинства у чапліновской ідеї було предостатньо, англійці присмачили його своїми правилами (найвищий бал – за пряме попадання в обличчя, за найбезглуздіший костюм – додаткові очки і т.д.), і вийшов новий вид спорту. Світові чемпіонати по ньому в Коксхете проходять з 1960-х.

Брудний бразильський карнавал

Жителі містечка Параті називають шабаш, який вони щорічно влаштовують, "альтернативним бразильським карнавалом". Замість самбадрому з парадом – озеро Джабакуара з лікувальним болотом, замість позолоти і пір'я – труси і бікіні, замість показових виступів – дружнє обмазування один одного брудом.

Борошняне побоїще

Для свого брудного свята – "борошняного побоїща" – греки вибрали Чистий понеділок, одну з важливих дат церковного календаря. Шабаш відбувається в приморському селі Галаксіді. За умовним сигналом на сільські вулиці виходить натовп селян і туристів, на яких - респіратори та маски, а за спиною – мішки з борошном. Як очманілі вони носяться по вулицях, обсипаючи борошном випадкових перехожих.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme