Росія вирішила поставляти "Л-ДНР" у борг коксівне вугілля, - ЗМІ

Влада Росії вирішила безпосередньо поставляти "ДНР" та "ЛНР" коксівне вугілля, що широко використовується в металургії

Про це газеті "Взгляд" повідомило джерело в російському енергетичному секторі, передає Depo.ua.

Таке рішення прийнято через проблеми, які стали відчувати підприємства, розташовані на окупованих територіях Донбасу. Робота заводів порушилася в зв'язку з зупинкою постачань російського коксівного вугілля, який транспортувався через підконтрольні Україні території. Зараз це неможливо через блокаду залізничного сполучення між Україною і Донбасом.

Близьке до ватажків бойовиків джерело розповіло газеті, що розрахуватися за поставлене Росією вугілля підприємства не зможуть, оскільки вони як і раніше контролюються різними українськими олігархами, і тому всі розрахунки проходять через Київ.

Нагадаємо, що з 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme