Рада розблокувала закон про амністію бійців АТО

Верховна Рада відкрила шлях до впровадження закону про амністію у 2016 році, який, зокрема, передбачає амністію учасників АТО

За відповідну постанову N4255 проголосували 22 народних обранці, переlає Depo.ua.

Таким чином, спікер парламенту Андрій Парубій може підписати законодавчий акт і направити його президенту.

"Прийняття даного Закону дозволить зменшити чисельність осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі та не становлять значної суспільної небезпеки, сприятиме покращенню побутових умов тримання засуджених та дозволить зменшити витрати держави на утримання засуджених у виправних закладах", - зазначають автори закону.

За їх словами, досвід застосування амністії в попередні роки свідчить, що вона не тягне за собою ускладнення криміногенної ситуації в державі.

"Оголошення амністії сприятиме утвердженню гуманних засад у суспільстві та стане проявом людяності", - переконані автори документу.

Нагадаємо, 7 липня 2016 року Верховна Рада схвалила в цілому законопроект про амністію в 2016 році.

Згідно з цим законом, ті, хто брав участь в АТО і отримав статус учасника бойових дій, звільняються від відбування покарання на певний строк та від інших покарань, не пов'язаних з позбавленням волі.

Проте вже у серпні президент Петро Порошенко ветував цей закон.

22 грудня 2016 року Верховна Рада схвалила пропозиції президента до закону. Відповідно до пропозицій глави держави, амністія буде застосовуватися до учасників АТО, за винятком осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme