Український "Фантом" потрапив у топ-5 найцікавіших військових розробок

Новий український безпілотний транспортний засіб "Фантом" потрапив у топ-5 найцікавіших військових розробок на IDEX-2017

Протягом тижня з 19 по 23 лютого 2017 року сотні тисяч професіоналів у сфері оборони, світових лідерів, військових і журналістів з'їхались в Абу-Дабі на виставку зброї IDEX-2017 (International Defence Exhibition), передає Depo.ua.

Учасники та відвідувачі виставки мають змогу зустрітися з місцевими і міжнародними виробниками та постачальниками новітнього обладнання, технологій і систем.

Видання Defence Blog зібрало топ-5 найцікавіших транспортних засобів виставки.

5. Броньована бойова машина "Каплан-20". Турецька компанія FNSS представила нове покоління бойових броньованих автомобілів, які можуть рухатися разом з основними бойовими танками. Структура машини містить систему захисту від мін та реактивних гранат.

4. Броньований колісний транспортний засіб Rabdan представила компанія Tawazun ОАЕ. Як підкреслюється, армія цієї країни вже давно потребує новий, більш мобільний транспортний засіб на заміну БМП-3.

3. Сербська Yugoimport-SDPR представила броньовану багатоцільову бойову машину "Мілош" BOV M16.

2. "Укрспецекспорт", який входить до складу "Укроборонпром", продемонстрував новий безпілотний тактичний багатоцільовий автомобіль "Фантом".

"Розробники інтегрували в нього систему протитанкові ракети "Бар'єр". З таким озброєнням, майже невидимий і мобільний "Фантом" здатний вражати важкі і легкі броньовані цілі на відстані від 100 до 5000 метрів. Крім того, "Фантом" оснащений платформою для різних видів озброєння, що обертається. Вогневі випробування зі встановленим кулеметом калібру 12,7 мм підтвердили високу ефективність нової розробки", - описало видання українську розробку.

1.Багатоцільова бойова машина Jais 4×4, який є наступним поколінням MRAP, що забезпечує необхідний баланс між вогневою міццю, живучості, разом з забезпеченням мобільності для сучасних, традиційних і асиметричних операцій.

Нагадаємо, 20 лютого повідомлялося, що державний концерн "Укроборонпром" презентував в ОАЕ високоточний ракетний "Фантом".

Довідка. IDEX - це одна з найбільш представницьких міжнародних виставок озброєнь, технологій безпеки від провідних виробників зі всього світу, що проводиться раз на два роки, починаючи з 1993 року, під патронажем Шейха Халіфа бен Заєд аль-Наян - президента ОАЕ, за підтримки уряду та збройних сил країни в Абу-Дабі. IDEX вважається однією з найавторитетніших майданчиків у світі та найбільших на Близькому Сході.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme