UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві в рамках акції учасників АТО перевозитимуть з повагою і безкоштовно

Фірми-перевізники мають розмістити на своєму рухомому складі самоклеючі плакати про пільговий проїзд бійців 

У Миколаєві в рамках акції учасників АТО…

У Миколаєві стартувала акція, завдяки які учасників АТО перевозитимуть у транспорті з повагою і безкоштовно. Про це Depo.Миколаїв повідомили у міськраді.

У вівторок, 21 лютого, в мерії відбулася презентація акції, в рамках якої планується налагодження співпраці з підприємствами-перевізниками міста Миколаєва та безпосередньо водіями маршруток для реалізації права пільгового проїзду воїнів - учасників АТО в міському громадському транспорті.

Зазначається, що підготовка до "акції доброї волі" триває протягом декількох місяців. Розроблено спеціальні наклейки з таким написом: "В цьому автобусі учасників АТО перевозять з повагою і безкоштовно". Представники фірм-перевізників, які підтримають акцію, повинні розмістити на своєму рухомому складі такі самоклеючі плакати, де також вказані контакти, куди звертатися в разі відмови у пільговому проїзді:

"Ми з Національним корпусом "Азов", Центром допомоги учасникам АТО, МФ "Українська асоціація інвалідів АТО" працюємо над тим, щоб знайти точки дотику з керівниками підприємств-перевізників щодо перевезення воїнів-учасників АТО. Держава законодавчо передбачає пільги "атошникам", але суть сьогоднішньої акції не в тому, що ми дублюємо законодавство. Ми говоримо про те, що водії маршруток, на яких будуть розміщені наклейки, з повагою та відкритим серцем перевозять пільговиків. Ми хочемо змінити систему, щоб військові відчували посил поваги і вдячності до того, що вони роблять", - зазначив Денис Барашковський.

Присутні на заході учасники АТО поділилися своїм не дуже приємним досвідом проїзду в маршрутних таксі міста: "Мені простіше було не вдаватися до прохання проїхати по пільговому. Це неприємно, залишається осад. Я відчуваю себе якимось неповноцінним", - зізнався Ілля Зелінський, представник НК "Азов".

Глава МФ "Українська асоціація інвалідів АТО" Олександр Терещенко додав, що йому теж доводиться часто стикатися з такою проблемою. Він зазначив, що великий мінус в тому, що досі не відпрацьована система компенсації за перевезення.

Радник мера Денис Барашковський розповів, що з 10 миколаївських фірм-перевізників половина вже приєдналися до акції: це ТОВ ПКФ "Гуріг-Сервіс", ТОВ "Алан-Техно", ПП "МіС", МПП "ТФТ". Радник міського голови не сумнівається, що інші теж підтримають добре починання. Після презентації акції для журналістів, перші наклейки були розміщені на кількох маршрутних авто.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme