Семенченко ще 1,5 року тому виступав за "торгівлю на крові"

Депутат подавав у Раду законопроект, який дозволяв вивезення з тимчасово окупованих територій товари особливої виробничої важливості

Про це повідомляє Depo.ua.

У вересні 2015 року народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко подав до парламенту проект закону № 3181 про тимчасово окуповані території.

В статті 14 "Порядок вивезення вантажів (товарів) з тимчасово окупованої території" йдеться про те, що "з тимчасово окупованої території дозволяється вивезення виключно товарів особливої виробничої необхідності".

До них, на думку автора законопроекту "належать товари, що відповідають наступній вимозі: в разі припинення постачання яких виробничий цикл підприємств, розташованих на території України, що не є тимчасово окупованою, зупиниться не менше ніж на сім днів, а підприємств паливно-енергетичного комплексу і об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, перелік яких затверджується Кабінетом Міністрів України, ­– більше ніж на один день".

Тимчасово окупованими територіями Семенченко пропонував визнати в тому числі й ті райони Донбасу, звідки до України доставляли вугілля для енергетичних потреб.

Пізніше законопроект був відкликаний його автором.

Нагадаємо, 25 січня депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух і Володимир Парасюк з однодумцями заблокували гілку залізниці Луганськ - Лисичанськ - Попасна на ділянці Гірське - Золоте для припинення "торгівлі на крові", з "ДНР" і "ЛНР". А Кабінет міністрів України 15 лютого ухвалив рішення про запровадження надзвичайних заходів в енергосистемі України через блокування постачання антрацитового вугілля на українські ТЕЦ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme