UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Миколаївщині активно скорочуються площі лісосмуг

Екс-керівник лісгоспу констатував, що за останні 10 років лісосмуги почали вирубувати надто активно 

На Миколаївщині активно скорочуються пло…

На Миколаївщині існує серйозна проблема скорочення площ лісосмуг. Так, за останні десять років їх площа скоротилася з 37 до 29 тис. га. Про це розповів депутат облради, екс-керівник Очаківського лісгоспу Петро Паламарюк на засідання постійної комісії з питань законності, повідомляє Depo.Миколаїв.

Паламарюк запропонував закріпити лісосмуги за суміжними з ними землекористувачами і таким чином фермери охоронятимуть лісосмуги від браконьєрів: "У Законі України "Про меліорацію" чітко написано, що лісосмуги закріплені за управлінням сільського господарства. Якщо умовно закріпити їх за управлінням, щоб хтось ніс відповідальність за них, може б, ми їх зберегли. 10 років тому лісосмуг було 37 тис. га, на сьогоднішній день, згідно даних земельного управління, в Миколаївській області лісосмуги займають 29 тис. га", - повідомив депутат.

Депутат впевнений, щоб призупинити процес, питання потрібно вирішити і довести до логічного кінця, щоб зберегти лісові насадження.

В той же час присутні на комісії юристи облради критично сприйняли ідею Паламарюка, заявивши, що на це немає законних підстав. При цьому вони розповіли про досвід Херсонської обласної ради, який свого часу пішов по запропонованому шляху і у підсумку програв суд.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme