У Раді пропонують виплатити сім'ям героїв Небесної сотні і АТО по 46 тис. грн

Бюджетний комітет рекомендував уряду виплатити одноразову допомогу сім'ям загиблих учасників АТО і героїв Небесної сотні з коштів, які за рішенням суду виплатили члени угрупування Віктора Януковича за економічні злочини

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу парламенту.

"Комітет з питань бюджету ухвалив таке рішення: рекомендувати Кабінету Міністрів України терміново врегулювати питання про надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадянського протесту, що відбулися в період з 21 листопада по 21 лютого 2013 2014 року, членам сімей осіб, загиблих (померлих) під час участі в антитерористичній операції, за рахунок відповідних сум, стягнених з винних осіб за заподіяну державі шкоду", - зазначили в парламенті.

За попередніми розрахунками, кожна сім'я загиблих на Майдані, а також всіх загиблих військовослужбовців, добробатів, Нацгвардії, ЗСУ, за період АТО, а це 3150 людей, зможуть отримати в разі позитивного рішення уряду "одноразово понад 46 тис. грн на кожну сім'ю з тих коштів, які були вкрадені членами злочинної організації Януковича", заявив військовий прокурор Анатолій Матіос після засідання Комітету з питань бюджету на своєму засіданні 20 лютого 2017.

Під час розгляду цього питання констатували, що органи прокуратури здійснюють досудове розслідування особливо тяжких злочинів у сфері економіки, скоєних злочинною організацією Януковича. Восени 2016 року з деякими співучасниками злочинів укладені угоди про визнання винуватості, за якими підозрювані особи за вироком суду вже відшкодували збитки на суму 152,1 млн грн, ці кошти наприкінці минулого року зараховані в державний бюджет.

Нагадаємо, що сьогодні спливають три роки з часу розстрілу учасників Революції Гідності та найдраматичніших подій масових протестів. У ніч проти 19 лютого 2014-го на столичному майдані Незалежності тривало гасіння Будинку профспілок, підпаленого напередодні. Остаточно ліквідувати вогонь вдалося лише вранці наступного дня.

Відносне ранкове затишшя було порушене вогнепальними пострілами. За даними медичної служби Майдану, внаслідок сутичок 18 лютого загинули 23 людини, 19 лютого загинули восьмеро, а 20 – 47 героїв.

Загалом під час Євромайдану загинули 98 протестувальників.

Керівники держави вже зустрілися з родичами героїв Небесної Сотні та побули на панахиді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme