За можливими заворушеннями на Майдані стоїть Курченко , - Аваков

Міністр внутрішніх справ розповів про наявну у МВС інформацію, яка свідчить про "вуха" Сергія Курченка із можливих провокацій на Майдані 20 лютого

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Інтерфакс".

"Ми реально маємо факти, що і Курченко, і кілька інших товаришів фінансують плановані акції. В Інтернеті багато банерів, які пропонують 20-го числа скидати владу і так далі. Фахівці з кібербезпеки з СБУ та МВС відстежили першоджерела цих банерів - це йде з Росії", - заявив Аваков.

Водночас, як наголосив глава МВС, в українських правоохоронців доволі великий досвід щодо запобігання провокаціям і терактам. За його словами, превентивна робота (перевірка місць проведення заходів на наявність зброї та вибухівки, встановлення металошукачів і комунікація поліції з організаторами акцій) вкрай важлива для гарантування безпеки.

"Я не думаю, що на нас чекають якісь гіперпотрясіння у зв'язку з масовими акціями, приуроченими до річниці Майдану. Важливо не допустити провокацій. Якщо провокацій ми не допустимо, якщо нам не підкинуть яку-небудь "тему", то, впевнений, що все буде нормально", - підсумував міністр.

Нагадаємо, що сьогодні на Майдані Незалежності встановили металошукачі, через які проходять учасники заходів із вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme