UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В місії ОБСЄ говорять про збільшення обстрілів на Донбасі

В основному стріляли у трикутнику Авдіївка-Ясинувата-аеропорт

Про це говориться в офіційному звіті СММ ОБСЄ, повідомляє Depo.ua.

СММ констатувала збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій області, якщо порівнювати з попереднім звітнім періодом (близько 600 вибухів супроти 80 відповідно). Більшість зафіксованих Місією вибухів сталися в районі трикутника Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт.

Увечері 15 і в ніч на 16 лютого, перебуваючи в підконтрольному "ДНР" Донецьку, упродовж приблизно шістьох годин спостерігачі чули загалом 363 вибухи невизначеного походження за 5–10 км на північний схід і 45 вибухів невизначеного походження за 5–10 км на північний захід і північ. Перебуваючи протягом дня 16 лютого на центральному залізничному вокзалі Донецька (6 км на північний захід від центру міста), команда СММ чула загалом 7 вибухів невизначеного походження за 3–8 км на північ і північний схід, а також один вибух невизначеного походження за 3–5 км на північний захід.

16 лютого в підконтрольному "ДНР" м. Ясинувата (16 км на північний схід від Донецька) упродовж приблизно чотирьох годин члени патруля Місії чули 12 вибухів невизначеного походження і 5 пострілів зі стрілецької зброї за 3–5 км на північ, північний захід і захід. Увечері 15 лютого та в ніч на 16 лютого камера СММ на підконтрольній "ДНР" шахті "Октябрська" (9 км на північний захід від центру Донецька) зафіксувала 52 трасуючі снаряди із заходу на схід і 26 зі сходу на захід, 2 вибухи невизначеного походження з озброєння невстановленого типу і 2 освітлювальні ракети — усі із заходу на схід, а також 4 випущені вгору освітлювальні ракети. Усі ці епізоди вогневої активності сталися за 2–5 км на північний захід, західно-північний захід і західно-південний захід. О 01:26 камера зафіксувала велику хмару диму в районі коксохімічного заводу в підконтрольному урядові м. Авдіївка (17 км на північ від Донецька) за 9 км на північно-північний схід. Удень 16 лютого упродовж 30 хвилин у другій половині дня ближче до вечора камера зафіксувала загалом 78 вибухів невизначеного походження, 40 снарядів, випущених непрямою наводкою із заходу на схід, а також 7 снарядів непрямою наводкою зі сходу на захід.

Протягом дня в підконтрольному урядові м. Світлодарськ (57 км на північний схід від Донецька) спостерігачі чули загалом 13 вибухів, з яких 6 невизначеного походження, 6 вибухів, оцінених як постріли (з яких 2 були пострілами з міномета калібру 82 мм, а решта — з озброєння невстановленого типу), і один вибух, оцінений як розрив снаряда з озброєння невстановленого типу — усі за 5–7 км на північний схід, південний схід, південь і північно-північний схід.

Перебуваючи в підконтрольному "ДНР" смт Олександрівка (20 км на південний захід від Донецька) упродовж менше години перед полуднем, команда СММ чула 7 вибухів невизначеного походження за 4–8 км на північ, північно-північний схід і північний схід.

Увечері 15 лютого камера СММ у с. Широкине (20 км на схід від Маріуполя) за одну хвилину зафіксувала 30 трасуючих снарядів (6 із північного сходу на південний захід, 12 із південного заходу на північний схід і 12 із заходу на схід) на невстановленій відстані на північно-північний схід і північний схід. Після опівночі 16 лютого камера зафіксувала 16 трасуючих снарядів зі сходу на захід, а також один вибух невизначеного походження. У другій половині дня 16 лютого упродовж чотирьох хвилин камера зафіксувала 2 вибухи, оцінені як розриви снарядів з озброєння невстановленого типу за 5–6 км на північ, а після цього камера зафіксувала перестрілку трасуючими снарядами із зенітної установки (ЗУ-23, 23 мм), що тривала протягом однієї хвилини, — 27 снарядів зі сходу на захід і 61 із заходу на схід, а також один вибух, оцінений як розрив снаряда з озброєння невстановленого типу.

Перебуваючи у другій половині дня на західній околиці підконтрольного "ДНР" с. Пікузи (кол. Комінтернове, 23 км на північний схід від Маріуполя), менш ніж за одну годину спостерігачі почули 13 вибухів невизначеного походження на невстановленій відстані на північ. З цієї ж позиції команда СММ чула 6 одиночних пострілів зі стрілецької зброї на невстановленій відстані на південь.

Здійснюючи патрулювання в підконтрольному урядові с. Анадоль (39 км на північ від Маріуполя), упродовж 20 хвилин до полудня члени патруля Місії чули 8 вибухів невизначеного походження на невстановленій відстані на північно-північний захід. За оцінками спостерігачів, це були навчання з бойовою стрільбою.

У Луганській області СММ констатувала збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (16 вибухів супроти 14 відповідно). Так, у підконтрольному урядові с. Боровеньки (77 км на північний захід від Луганська) упродовж 20 хвилин перед полуднем спостерігачі чули 10 вибухів невизначеного походження за 12–15 км на південно-південний схід. Патрулюючи в підконтрольному "ЛНР" смт Калинове (60 км на захід від Луганська), упродовж 10 хвилин команда СММ чула 2 вибухи, оцінені як розриви мінометних мін за 2 км на південь. У підконтрольному "ЛНР" м. Кадіївка (кол. Стаханов, 50 км на захід від Луганська) члени патруля Місії чули один вибух невизначеного походження за 5–10 км на північний захід. У підконтрольному "ЛНР" н. п. Золоте-5 (61 км на північний захід від Луганська) спостерігачі чули один постріл зі стрілецької зброї на відстані 300 м на північний захід від своєї позиції (за оцінкою, за межами ділянки розведення).

Нагадаємо, що вчора житлові квартали Авдіївки обстріляли з танка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme