UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені виявили несподівані ліки від шизофренії

Високі дози вітамінів групи B допомагають зменшити прояви шизофренії, особливо на ранніх стадіях захворювання

Зокрема, позитивну динаміку виявили при додаванні вітамінів В6, В8 і В12 у раціон хворих на шизофренію. Вітаміни підвищили ефективність ліків для боротьби з психічними розладами, повідомляє Depo.ua з посиланням на Medical News Today.

Дослідники проаналізували наукові роботи, в яких описувалося застосування вітамінів як харчової добавки при лікуванні шизофренії. Всього таких робіт було знайдено 18, брало участь в них 832 хворих. Додатковий прийом вітамінів B у великих дозах послідовно скорочував прояв психіатричних симптомів. Причому, чим раніше пацієнт починав отримувати вітаміни, тим краще вони діяли.

"Результати клінічних випробувань, в яких хворі приймали мінеральні та вітамінні добавки, показують, що вітамін В помітно покращує життя деяким пацієнтам. Це може бути важливим кроком вперед, враховуючи, що нові методи лікування шизофренії так відчайдушно необхідні", - заявив один з авторів дослідження, Джозеф Фірт з Манчестерського університету.

Тим не менш, Фірт попереджає, що дослідження показали істотний розкид в результатах. Він також додає, що "подібна терапія принесе більше користі тим підгрупам пацієнтів, у яких виявлено генетично або дієтично обумовлений дефіцит вітамінів".

Дослідники відзначають, що необхідні подальші дослідження, щоб точно зрозуміти, як поживні речовини впливають на мозок і як вони можуть поліпшити психічне здоров'я, когнітивні функції та обмін речовин.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme