UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Канада засудила Росію і бойовиків через загострення на Донбасі

Загострення конфлікту на сході України викликає стурбованість Канади

Про це заявив представник міністра закордонних справ Канади в парламенті Мет Декорсі, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Наш уряд поінформовано про ситуацію. Вона викликає велике занепокоєння. Безперечно, ми рішуче засуджуємо дії підтримуваних Росією сепаратистів в Україні", - сказав він.

Декорсі додав, що глава МЗС Канади Христя Фріланд обговорила ситуацію з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і американським сенатором-республіканцем Джоном Маккейном, а також перебуває в постійному контакті з послом Канади в Україні Романом Ващуком.

За словами Декорсі, канадський уряд зараз шукає найкращий спосіб допомоги Україні.

"І міністр оборони і міністр закордонних справ зараз оцінюють, як краще допомогти нашим друзям та партнерам – Україні, в тому числі за допомогою операції UNIFIER", - зазначив він.

Нагадаємо, близько 200 канадських військових інструкторів з минулого року проводять заняття з українським військовослужбовцям на Яворівському та Кам'янець-Подільському полігонах. Втім, їх мандат завершується 31 березня 2017, тож під час візиту Джастіна Трюдо в Київ Петро Порошенко звернувся до нього з проханням продовжити термін перебування інструкторів в Україні. Поки офіційної відповіді на цей запит з Оттави не надходило.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme