У Сенаті США вимагають стенограму розмов Флінна з російським послом

Юридичний комітет сенату Сполучених Штатів запросив стенограму розмов екс-радника Дональда Трампа з національної безпеки Майкла Флінна з послом РФ Сергієм Кисляком і звіт ФБР у цій справі

Про це заявив голова комітету Чак Грасслі, передає Depo.ua з посиланням на РИА Новости.

"Ми просимо копії стенограм перехоплених дзвінків пана Флінна і звіт ФБР про перехоплених дзвінках, на який посилаються ЗМІ", - заявив Чак Грассли.

Згідно з його заявою, сенатори також попросили надати документи, що містять секретну інформацію, до відділу безпеки сенату, а ті документи, які її не містять, безпосередньо в комітет.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії. Сам Флін у пояснювальному листі визнав, що "через швидкий темп розвитку подій, випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про телефонні переговори з російським послом".

В Білому домі пояснили рішення щодо відставки тим, що президент втратив довіру до ключового радника у своїй адміністрації.

Виконуючим обов'язки радника президента США з нацбезпеки призначили генерала Джозефа Келлога.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme