У Кубіва заманюють в Україну інвесторів дешевою робочою силою

Україна має низку конкурентних переваг перед іншими державами – дешеву робочу силу, вигідне географічне положення, а також розвинену логістику

Тому Україна може стати "економічною складальною фабрикою Європи", зазначив в інтерв'ю "Лізі" заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає Depo.ua.

"Кожна країна шукає ринкову нішу. Ідея не в тому, що ми повинні займатися гигантоманією: створювати свій національний трактор, свій національний поїзд. Це утопія. Ідея, яка мені більше подобається: Україна як складальна фабрика Європи. Тут у нас є переваги: досить дешева робоча сила, непогана логістика - глибоководні порти, хороша мережа залізниць, плюс ми розташовані на кордонах Євросоюзу", - вважає Нефьодов.

У цьому контексті він звернув увагу на те, що Україна має Угоду про асоціацію з ЄС, а також "щодо конкурентної" податкової системи.

"Приходьте до нас, будуйте своє виробництво, експортуйте назад в Європу і використовуйте в виробничому циклі", - зазначив Нефьодов.

Нагадаємо, що у жовтні 2016 року Кабінет Міністрів створив Національний комітет з промислового розвитку, що займеться стратегією переходу української промисловості на високотехнологічну модель. На 2017 рік передбачено 5 млрд грн на підвищення обсягів виготовлення сільгосптехніки і підтримка аграріїв.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme