Порошенко розрубав "гордіїв вузол" щодо Меморіалу Героям Небесної Сотні

Президент України Петро Порошенко назвав невідкладним законопроект про вшанування Героїв Небесної Сотні

Порошенко розрубав "гордіїв вузол" щодо…

Про це він заявив сьогодні під час церемонії вшанування Героїв Небесної сотні в Києві, передає Depo.ua.

На його переконання, цей меморіальний комплекс має розташовуватися лише за адресою: м. Київ, вул. Героїв Небесної Сотні.

"Фактично місце, на якому ми зараз знаходимося уже стало святим для кожного українця без виключення. Воно перетворилося на місце справжнього паломництва. Ця земля належить Небесній Сотні за вищим небесним правом. Але, щоб розрубати цей гордіїв вузол, який заводив у глухий кут сеперечки щодо власноті на цю ділянку, я мусив втручатися у хитросплетіння земних законів. Відтак я прийняв рішення і оголошую невідкладним зараз проект закону про внесення змін до законодавства з метою вшанування подвигів учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної сотні", - заявив Порошенко.

Крім того, він виступив за якнайшвидше проведення міжнародного конкурсу, розробки проекту та початку й завершення будівництва зазначеного Меморіалу. Також президент запропонував створити спеціальний фонд збору коштів на це будівництво.

"Виступаю не лише ініціатором, але й першим спонсором такого фонду, щоб допомогти йому не тільки добрим словом, а й грошима", - сказав Порошенко.

Довідка: Небесна Сотня —це назва загиблих протестувальників, яких вбили під час Революції Гідності у грудні 2013 — лютому 2014 року.

Наразі список офіційно визнаних Героїв Небесної сотні включає 98 імен.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme