У Microsoft пропонують створити "женевську конвенцію" з кібербезпеки

Президент американської корпорації Microsoft Бред Сміт запропонував технологічним компаніям сформувати так звану "цифрову женевську конвенцію" боротьби з кібератаками

Про це він заявив на конференції з кібербезпеки в Сан-Франциско, повідомляє Depo.ua з посиланням на TechCrunch.

Як уточнює видання, за допомогою подібного зводу правил Сміт пообіцяв захистити користувачів від нападок держав, а також підштовхнути уряди по всьому світу до того, щоб встановити норми участі в "цифровій війні".

"Ми раптом виявляємо себе в світі, в якому виявляється нічого не може бути приховано від нападок держав", - написав президент Microsoft у своєму блозі, текст якого супроводжував його мова на конференції. "Конфлікти між народами вже не обмежуються землею, морем і повітрям", - також додав Сміт, зазначивши, що "кіберпростір стає потенційно новим і глобальним полем битви".

Як приклад угоди "цифрової женевської конвенції" підприємець навів документ, підписаний в 2015 році, між урядами США і Китаю, згідно з яким були заборонені киберкрадіжки корпоративної інтелектуальної власності.

Нагадаємо, Розвідка США офіційно назвала президента Росії Володимира Путіна ініціатором втручання у президентські вибори.

У цій кампанії, за даними американської розвідки, також брали участь російські хакери і телеканал RT.

Крім того Росію в кібератаках звинувачують в Італії, Франції, Нідерландах. Іспанія підозрює російського бізнесмена Михаїла Фрідмана в участі в кібератаках на США.

Британські спецслужби фіксують зростання кількості кібератак на урядові установи з метою викрадення секретної інформації, в першу чергу в галузі оборони і зовнішньої політики. За інформацією відомств, більшою частиною цих атак стоять хакери, спонсоровані російською владою, але чималу загрозу становить і Китай.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив про різке збільшення кількості кібератак на системи НАТО, у 2016 році їх кількість збільшилася на 60%. У зв'язку з цим НАТО може задіяти статтю про колективну оборону.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme