UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Суд у "справі ветеринарів" відклали через перекладача

Громадянину Азербайджану, який підозрюється в надані хабара посадовцям обласної Держпродспоживслужби, не обрали запобіжний захід

Суд у "справі ветеринарів" відклали чере…

Вчора, 14 лютого, у Центральному райсуді Миколаєва, під головуванням Галини Подзігун відбулось засідання з розгляду клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою - громадянину Азербайджану, підозрюваному у наданні хабара. Про це Depo.Миколаїв повідомили в прес-службі Центрального райсуду.

За версією органу досудового слідства, громадянин надавав неправомірну вигоду посадовим особам структурних підрозділів Держпродспоживслужби в Миколаївській області за оформлення та видачу низки недостовірних офіційних документів, які дозволяють переміщення тварин, у тому числі за межі України.

У попередньому судовому засіданні з розгляду зазначеного клопотання, захисник підозрюваного клопотав про залучення перекладача, оскільки його підзахисний є громадянином Азербайджану і не володіє українською мовою. Тоді оголосили підозру та зобов'язали прокурора явку перекладача.

Проте на засідання перекладач не з'явився. За поясненнями прокурора, він перебуває на лікуванні та зауважив, що розгляд клопотання про обрання міри запобіжного заходу за його відсутності є порушенням права підозрюваного на захист. Захисник та підозрюваний також заперечували проти розгляду клопотання.

Суд ухвалив продовжити перерву до 12:00 год 22 лютого надіслати повторний судовий виклик перекладачу, зобов'язати прокурора забезпечити його явку у судове засідання.

Нагадаємо, громадянин Азербайджану, який є фігурантом справи щодо незаконного експорту худоби за кордон, хотів домовитися з правоохоронцями про "лояльне" розслідування та дати хабар 20 тис. доларів поліції та прокуратурі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme