Уряд запровадив антикризові заходи в енергетиці

Кабінет міністрів України вже розпочав антикризові заходи в електроенергетиці у зв'язку з блокуванням постачання антрацитового вугілля з Донбасу, проте про надзвичайний стан не йдеться

Про це журналістам після засідання Кабміну повідомив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє Depo.ua.

"Ні, цього не розглядали (на засіданні Кабміну, - ред.). Розглядали просто питання з обмеженим доступом", - сказав він

Проте, за його словами, наразі вживаються антикризові заходи з метою зниження споживання теплогнераціями антрацитового вугілля. "Ці заходи вплинуть на споживання вугілля з 28 до 20 тонн за добу. Населення повинно бути захищене з точки зору енергопостачання та теплопостачання. Процес антикризових заходів вже запущений", - заявив Зубко.

"Надзвичайні заходи дозволяють в оперативному режимі давати можливість експлуатації енергоблоків теплогенерацій, які працюють в Україні. Це не стосується якогось спеціального надзвичайного стану для населення. Це стосується, в першу чергу, сталого функціонування енергетичної системи України", - пояснив віце-прем'єр.

Нагадаємо, що 13 лютого енергетичний штаб Кабміну України затвердив порядок заходів із підготовки до запровадження надзвичайного стану в електроенергетиці через брак вугілля, заблокованого на окупованих територіях Донбасу.

У разі його впровадження ресурси можуть використовуватися мінімально і Україні вистачить антрацитного вугілля ще на 40 днів, після цього можливі віялові відключення світла.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme