У Клімкіна обурені відмовою Росії відпустити Сущенка

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з рішенням Московського міського суду подовжити термін арешту українського журналіста Романа Сущенка

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МЗС.

"Чергова відмова у повторно внесеному стороною захисту клопотанні про зміну запобіжного заходу на непов'язаний з триманням під вартою та проведення судових слухань у закритому режимі, а також відмова допустити українського консула до участі в судовому засіданні підтверджують упередженість російських судових органів під час розгляду справи щодо Романа Сущенка та її політичну вмотивованість", - йдеться в заяві.

У МЗС наголошують, що психологічний тиск російських судів на Сущенка і політична доцільність у справі свідчать про її сфабрикований замовний характер.

"Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади негайно припинити розправу над громадянином України Романом Сущенком, звільнити його як безпідставно затриманого і забезпечити повернення в Україну", - заявили у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні Московський суд вирішив подовжити арешт українському журналістові Романові Сущенку.

Довідка: Кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка затримали у Москві 30 вересня за підозрою у шпіонажі. У ФСБ стверджують, що він на користь ГУР Міноборони України "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і просочування яких за кордон могло завдати шкоди обороноздатності держави". В ГУР спростували ці звинувачення.

7 жовтня Сущенку офіційно висунули звинувачення у шпигунстві.

28 листопада суд у Москві продовжив арешт Сущенку до 30 січня 2017 року.

29 листопада до Сущенка не пустили українського священика для сповіді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme