У Греції схопили китайця за шпигунство проти США

Громадянин Китаю заарештований в центрі Афін за запитом американської влади за звинуваченням у купівлі американського секретного військового обладнання

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт newsit.gr.

За його даними, арешт став результатом співпраці грецької поліції і спецслужби США - Агентства національної безпеки.

Як повідомляє видання, 52-річний китаєць був заарештований в "центральному готелі Афін" в минулий четвер. До цього грецькі поліцейські стежили за китайцем, який, згідно з інформацією з США, працював під прикриттям судноплавної компанії.

За даними видання, затриманий купив секретну військову техніку - антену з обладнанням, здатну перехоплювати секретні повідомлення і декодувати їх, визначати характеристики джерела. "Придбання обладнання і антени для перехоплення інформації обійшлося б в кілька десятків мільйонів доларів", - пише видання.

Згідно з інформацією, китаєць спочатку домовився з продавцем про зустріч в готелі в Афінах, щоб подивитися обладнання, а передати його повинні були після надходження грошей на банківський рахунок.

"Американські спецслужби, в основному АНБ, знали про пересування китайського покупця і коли вони зрозуміли, що буде зустріч для остаточної угоди, негайно поінформували грецькі служби безпеки", - пише видання.

В Афіни прибула і команда агентів американських спецслужб. "У минулий четвер, коли китаєць вже виходив з готелю, остаточно домовившись про покупку антени, поліцейські його заарештували і наділи наручники. Вже на наступний день американська влада подали запит про видачу китайця в США і, з огляду на той факт, що затриманий не зробив в Греції злочину, це питання, ймовірно, буде негайно вирішене ", - пише видання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme