UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Миколаївцям пояснили, чому в трамваях і тролейбусах холодно

В старих вагонах нагрівачі вирізали ще у 90-х, а у "нових" трамваях та тролейбусах економлять на опаленні

Миколаївцям пояснили, чому в трамваях і…

"Соціальна" депутатська комісія міськради викликала "на килим" очільника КП "Миколаївелектротранс" Дмитра Лісовського з приводу того, що в трамваях і тролейбусах холодно. Він запевняє, що опалення є, проте у деяких трамваях тени (електронагрівачі - ред.) вирізали ще у 90-х роках і відновлювати їх немає сенсу. Про це говорили на засіданні комісії сьогодні, 14 лютого, повідомляє Depo.Миколаїв.

"У нас у всіх тролейбусах, що були придбані в 2015 році, в "МАЗах", "ЛАЗах" всюди працює опалення", - сказав Лісовський.

Проте додав, що, можливо, водії інколи не вмикають опалення. З ними з цього приводу проведуть бесіди та казатимуть їм опалювати транспорт, де є нагрівачі. Крім того, за словами очільника "Миколаївелектротрансу", тролейбуси старі, тому існує проблема герметичності, до того ж часто відчиняються та зачиняються двері.

Депутати також сказали, що в салонах трамваїв та тролейбусів холодно, а у кабіні водіїв тепло. Лісовський пояснив, що у разі відсутності опалення в кабіні буде запотівати вікно. Вимикають опалення в салонах, де воно є, для економії: "У нас було розпорядження, на зимовий період витрати електроенергії через те, що працюють "пічки", підіймаються на 500-580 тисяч на місяць. В трамваях, які були придбані в 2012 році, там тени працють добре та більш герметично зачиняються двері, в них тепло. В старих вагонах, червоних, тени відсутні, оскільки вони було демонтовані наприкінці 90-х-початку 2000-х через витрати електроенергії", - сказав очільник "Миколаївелектротансу".

Відновлювати такі тени не бачать сенсу. Вони дорогі та не дають ефекту, оскільки вагонам по 30-40 років. Після питання обігріву в трамваях і тролейбусах та проблематичних перевезень в мікрорайон Кульбакіне депутати підняли питання про закупівлю нового "гібридного" транспорту великої пасажиромісткості та звернулися з цього приводу до мера.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme