Гройсман: На Грибовицькому сміттєзвалищі почали укріплювати дамбу

На Львівщині розпочалися роботи з укріплення дамби Грибовицького сміттєзвалища

Про це у Twitter повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає Depo.ua.

"Тиждень тому дав доручення терміново почати роботи щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Сьогодні отримав повідомлення, що це завдання виконується — розпочалися роботи з укріплення дамби. Все, що потрібно буде додатково, ми допоможемо", - зазначає він.

Прем'єр додав, що триматиме це питання на особистому контролі: "Справа за міською владою — якщо і далі усі, від кого це залежить будуть добросовісно робити свою роботу, питання львівського сміття буде розв'язано".

Нагадаємо, 7 лютого Гройсман закликв міську владу Львова терміново почати роботи на Львівському полігоні твердих побутових відходів біля с. Грибовичі з одночасним проведенням переговорів з місцевими громадами поблизу ділянки для нового полігону

Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища розпочнуть із запуску насосної станції, яка відкачує інфільтрат, та із зміцнення дамби на озері інфільтратів з тим, щоб при таненні снігу забруднені води не вилились у Західний Буг та інші річки регіону. Подальші заходи стосуються виположення та зміцнення схилів полігону, що загрожують зсувом.

Довідка: 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог львівського комунального підприємства "Збиранка". Всі вони загинули.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme