Журналіст звинуватив прес-службу ЗСУ у брехні щодо нічного конфлікту з "Аскером"

Відомий кримськотатарський журналіст Осман Пашаєв оприлюднив на сторніці у "Фейсбуці" власну версію конфлікту між військовими та представниками організації "Аскер"

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя.

"34 бригада ЗСУ захопила "Аскер", побила людей. Захопленням керував п'яний майор, якому поскаржився місцевий підприємець - власник кафе і ринку на Чонгарі. "Татари захопили ділянку землі і розташували на ньому блокаду", - розповів бізнесмен, випиваючи з майором. Тому, недовго думаючи, майор вирішив відновити справедливість, підняв солдатів і бійці почали звільняти вірменського підприємця від татарського ярма", - пише він.

Журналіст додає, що військові при цьому використовували БТР. Зранку майор, який нібито розпочав конлікт, за словами автора допису, вибачався перед представниками місцевого меджлісу, "яких теж поклали обличчям на землю".

"Брехати про напад на вас і писати про це не треба, бо в нас на руках є відео, де досі п'яний майор зранку вибачається за напад проти ночі", - звертається Пашаєв до прес-служби ЗСУ.

Нагадаємо, конфлікт між військовослужбовцями і представниками кримськотатарського батальйону стався пізно ввечері 12 лютого. Обидві сторони заявили про напад на них.

Так, Український Південь з посиланням на Абмеджита Сулейманова, керівника представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області, повідомив, що на кордоні із Кримом у Чонгарі на громадську організацію "Аскер" здійснили напад Збройні сили України.

У той же час прес-служба оперативного командування "Південь" інформацію спростувала, заявивши, що саме озброєнні бійці "Аскеру" напали на військовослужбовців, що облаштовували бойові позиції на межі з окупованим Кримом. Нападників роззброїли. Постраждалих немає.

Всі новини Херсону читайте на Depo.Херсон

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme