Парубій: Якщо вводити воєнний стан, то по всій Україні

Рішення про воєнний стан має бути готове на випадок масованої атаки з Боку Росії, щоб негайно його ухвалити

Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час відвідування однієї з військових частин на Львівщині, передає Depo.ua.

"Я вважаю, що якщо воєнний стан має вводитися, то він має вводитися на території вієї країни. Я ще коли був секретарем РНБО напрацьовував подетально ці плани. Вони стосуються серйозної переорганізації всієї системи управління державою. У випадку масованої атаки, а по Авдіївці ми бачимо, що такий напад є можливий, доведеться ухвалювати рішення. Рішення має бути готове. Але це рішення перебуває виключно у компетенції президента України і РНБО. Якщо воно буде ініційоване, я думаю, що Верховна Рада без вагань це рішення підтримає. Але це складне рішення, яке, я ще раз наголошую, змінює систему управління всієї системи влади. Це дуже комплексне рішення. Якщо почитати подетально "Закон про воєнний стан" стає зрозуміло наскільки це змінює всі сфери життя в державі", - сказав Парубій.

Нагадаємо, 10 лютого міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що керівництво України обговорює питання введення воєнного стану в країні, і в разі погіршення ситуації на Донбасі його буде введено дуже швидко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme