У Львові відкрили першу виставку знаних українських художників

Виставка "Діалог" триватиме до 31 березня

У Львові стартувала виставка двох визначних українських художників, Матвія Вайсберга та Юрія Пікуля. Про це пише Depo.Львів.

Таку можливість поціновувачам мистецтва надав новий арт-простір музейно-культурного комплексу пивної історії "Львіварня".

Виставка зібрала цікаві за манерою виконання полотна, різних за віком проте однозначно надзвичайно талановитих художників. Їх роботи розмістили на протилежних стінах, що й утворило своєрідний "діалог" митців.

У день відкриття виставки "Діалог" схвально про новий арт-простір відгукнувся й заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

"Я тут вже вдруге, проте кожного разу відкриваю для себе щось нове. Мені видається, що цей простір може стати новим відкриттям туристичного міста Львова, - відмітив Андрій Москаленко. - Все більше нових, цікавих і креативних речей тут з'являються, які притягують, створюють атмосферу, формують настрій. Тому я вважаю, що попереду нас чекає ще дуже багато цікавих проектів і радий, що Львівська пивоварня долучається до розвитку туризму в місті та стає від сьогодні і активним культурним гравцем".

За словами менеджера "Львіварні" Соломії Короненко, цей простір – це не лише інтерактивний музей, аналогів якому немає в Україні, а водночас сучасний арт-центр та місце для культурних зустрічей.

"Ми – більше ніж музей, ми – інтерактивний музей, в якому можна торкатись експонатів та відчути себе справжнім пивоваром, - розповідає Соломія Короненко. - Ми намагались наповнити експозицію музейними експонатами, які говорять про історію Львова і місце пива у ній. Ми також арт-простір і запрошуємо всіх до співпраці. Адже сподіваємось, що "Львіварня" стане місцем проведення яскравих подій у Львові. Також у нас вже є позитивна співпраця із двома львівськими музеями і ми маємо намір лише розширювати контакти та доповнювати експозицію".

Як зазначила менеджер, цьогоріч у "Львіварні" заплановано щонайменше вісім не менш цікавих змінних експозицій, котрі дивуватимуть відвідувачів.

"Львіварня" справила надзвичайне враження і на одного із авторів-учасників виставки - художника Матвія Вайсберга. "Я дуже вдячний, що мене – киянина, запросили у цей простір. Такі мистецькі акції є дуже хорошою традицією у великих компаніях. Тому маю надію, що вона (ред. традиція) і у нас збережеться".

Митець також розповів, що у арт-зоні "Львіварні" виставлені багато його картин, серед яких найважливіша і найзнаковіша серія полотен "Сім днів".

За словами автора, у цій серії відображене його власне трактування біблійної історії.

Зазначимо, що виставка "Діалог" триватиме до 31 березня 2017 року.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme