Міноборони Росії показало відео, як ІДІЛ знищує історичні місця Пальміри

Російське Міноборони опублікувало відео, на якому, як стверджує відомство, є докази знищення бойовиками ІДІЛ об'єктів історико-архітектурного комплексу стародавньої Пальміри в сирійській провінції Хомс

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс".

"Російський безпілотний літальний апарат під час моніторингу міста і прилеглих районів Пальміри (Тадмур) в Сирії зафіксував факт варварського руйнування терористами ІДІЛ фасаду римського амфітеатру і тетрапіліону - головних пам'яток древнього міста", - йдеться в повідомлення Департаменту інформації і масових комунікацій Міноборони РФ.

На опублікованих кадрах видно, що терористи підірвали проценіум - центральну частину стародавнього римського театру і колони тетрапіліну - прямокутного будинку, зведеного в 270 році нашої ери.

У Міноборони також повідомили про "активізацію руху вантажних автомобілів терористів в районі стародавнього міста". На думку російського оборонного відомства, це "свідчить про наміри ІДІЛ доставити вибухівку, щоб максимально зруйнувати решту давніх архітектурних пам'яток перед відступом".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme