Губернатор Херсонщини назвав причину конфлікту між ЗСУ та "Аскером"

Причиною конфлікту на території громадської організації "Аскер" в селищі Чонгар на Херсонщині була незлагодженість дій Збройних Сил України

Про це сказав голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Depo.ua.

Він нагадав, що інцидент трапився ввечері 12 лютого. "Була дійсно конфлікта ситуація з огляду на те, що були незлагодженими дії військових підрозділів ЗСУ і відповідного формування "Аскер", яке зараз тимчасово дислокується на Чонгарі. У результаті цих незлагоджених дій ЗСУ було прийнято рішення роззброїти предстаників цього підрозділу з метою вивчення ситуації і подальної спільної роботи", - розповів Гордєєв.

Він уточнив, що батальйон "Аскер" офіційно не є військовим угрупуванням. "Але в той же час, в них є прохання до офіційних органів влади щодо формування самостійного військового батальйону, але в складі ЗСУ. Поки це питання ще не вирішене і йдуть процедурні митання в Міноборони. Що стосується незлагодженості, у ЗСУ між собою, між підрозділами не є злагодженим обмін інформацією, тому ніхто не обмінюється інформацією про таке формування, як "Аскер". Це нормально, це штатна ситуація. Просто в процесі військових навчань хтось, можливо, неправильно один одного зрозумів. На сьогоднішній день ситуація унормована", - запевнив голова Херсонської ОДА.

Нагадаємо, за інформацією радіо "Куреш", ввечері 12 лютого озброєні люди у військовій формі захопили базу кримськотатарського батальону ім. Номана Челебіджихана у селищі Чонгар Херсонської області.

Сьогодні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, ща напад скоїли військові ЗСУ.

Проте у ЗСУ цю інформацію спростували, а Чубаров заявив, що конфлікт вичерпано.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme