UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Швейцарія проводить три референдуми

Швейцарія у неділю, 12 лютого, проводить три референдуми. Виборці мають висловити свою позицію щодо таких питань: зниження податку на корпорації; створення легших натуралізаційних процедур; проведення у країні зимової Олімпіади 2026 року

Про це передає Depo.ua з посиланням на DW.

У голосуванні щодо податку на корпорації швейцарці розглядають урядову пропозицію скасувати преференції для приблизно 24 тисяч міжнародних холдингових компаній, які зареєстровані у Швейцарії. Скасування тривалий час вимагали ЄС та Організація економічного співробітництва і розвитку. Для того, щоб запобігти відходу цих компаній з країни, уряд пропонує знизити загальний податок на корпорації. Референдум з цього питання ініціювала Соціал-демократична партія, яка вважає, що зниження податку призведе до зменшення бюджетних надходжень.

Ще один референдум стосується майбутнього 25 тисяч молодих іммігрантів, які вже в третьому поколінні проживають у Швейцарії. Уряд пропонує полегшити для них натуралізаційні процедури. Проти цього плану виступає правопопулістська Швейцарська народна партія, яка вважає, що він полегшить мусульманським екстремістам шлях до швейцарських паспортів.

У швейцарському кантоні Раубюнден також проводять референдум щодо того, чи подавати заявку на проведення зимової Олімпіади 2026 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme