UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В найстарішому університеті Європи студенти побилися з поліцією: Четверо затриманих

Зіткнення між поліцією і студентами продовжилися в п'ятницю на території найстарішого в Європі Болонського університету, чотири людини були затримані

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на La Repubblica.

Протистояння вступило в активну фазу в четвер, коли активісти зайняли бібліотеку факультету мистецтв і гуманітарних наук, забарикадувавши вхід за допомогою стільців, лавок і столів. Приводом для протесту стало прийняте в середині січня рішення встановити турнікети і посилити контроль при вході на гуманітарний факультет. За словами керівництва навчального закладу, заходи безпеки продиктовані необхідністю тримати бібліотеку відкритою допізна, а посилили їх після того, як просторе приміщення стало місцевим центром наркоторгівлі.

На місце прибули поліцейські, екіпіровані шоломами, щитами і кийками для розгону демонстрацій. Вони змогли увірватися в будівлю і звільнити його від "окупантів", після чого зіткнення продовжилися на вулиці. Натовп із приблизно сотні студентів, перегородивши площу Верді барикадами з перевернутих сміттєвих баків і вуличних огорож, кидав в поліцейських каміння та інші предмети, на що ті відповідали активними наступальними діями з застосуванням гумових кийків.

У п'ятницю вуличні бої продовжилися. Після годинного ходи центром Болоньї кілька сотень бунтівних студентів спробували подолати поліцейський кордон і проникнути в будівлю гуманітарного факультету.

У відповідь на кинуті пляшки і петарди підрозділи поліції, посилені двома бронеавтомобілями, знову взялися за кийки і відтіснили протестувальників з вулиці Дзамбоні, затримавши чотирьох чоловік. Після цього студенти влаштували сидячу демонстрацію перед строєм поліцейських щитів. Через годину присутні почали розходитися. Скандуючи гасла проти міської влади і керівництва вузу, вони пообіцяли повернутися в суботу.

Нагадаємо, що в італійській Флоренції в листопаді відбулися потужні сутички із поліцією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme