Топ-менеджерів "Укрзалізниці" викрили на закупках браку на 20 млн грн

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили факт постачання неліквідних запасних частин до рухомого складу залізничного транспорту ПАТ "Укрзалізниця" на 20 млн грн

Про це передає Depo.ua з посиланням на прес-службу СБУ.

Правоохоронці встановили, що керівництво одного зі структурних підрозділів Укрзалізниці уклало договори на поставки запчастин з двома приватними підприємствами.

"Комерсанти, у рамках угод, свідомо поставили підприємству комплектуючі, вироблені з грубими порушеннями технічних умов, що, зокрема, значно знижувало термін експлуатації запчастин", - ідеться в повідомленні.

СБУ зазначає, що чиновники не забезпечили належну перевірку якості товару, як того вимагають нормативні документи.

"За висновками експертів профільних наукових закладів, закупка вказаних комплектуючих могла призвести до надзвичайних подій на залізниці під час вантажних та пасажирських перевезень", - повідомили в спецслужбі.

При обшуках в офісах комерсантів та структурного підрозділу оперативники вилучили фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення багатомільйонної оборудки з постачання неякісних комплектуючих.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна).

Нагадаємо, директор ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун запланував, що цей рік "Укрзалізниця" завершить із збитком у 3,5-4 млрд грн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme