UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Порошенко на Прикарпатті пообіцяв особисто вручити рідним загиблого "Орла" його Зірку Героя

Президент України Петро Порошенко перебуває з робочою поїздкою на Івано-Франківщині

Перебуваючи у Франківську, Порошенко емоційно розповів про героїчну 72 бригаду, яка захищає Авдіївку, пише Depo.Закарпаття.

"Українські воїни грудьми стали на шляху окупантів із Росії. З 29 січня ворог атакував нас, десятки разів штурмував, щоб вибити українські війська із Авдіївської промзони. Окупанти застосували всі види артилерії, реактивні системи залпового вогню, міномети, танки. Та щоразу відступали, бо їм протистояла мужня 72 бригада. Позавчора я зустрічався з офіцерами і солдатами бригади і не дарма нагадав, що ще в 2014 році її охрестили "чорною", але для нас це - світлі і хоробрі воїни.

На жаль, у результаті бойових дій загинуло 15 військовослужбовців. Загинув і рятувальник Державної служби з надзвичайних ситуацій Андрій Кизил з позивним "Орел". Днями я планую вручити Зірку Героя родині загиблого. На його честь перейменований спостережний пункт. Він тепер так і називається - "Орел", - сказав Порошенко.

Довідково: Президент України присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" капітану, заступнику командира механізованого батальйону 72 ОМБр Андрію Кизилу (посмертно). Високою державною нагородою капітан Андрій Кизило відзначений за особисту мужність і героїзм, незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу.

Нагадаємо, під час робочої поїздки на Прикарпаття, Порошенко відкрив нову поліклініку в Коломиї, а також новий корпус лікарні у Галичі.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme