UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Під тиском Китаю найбільші біржі припинили виведення Bitcoin

Три найбільші біржі криптовалют прийняли заходи з обмеження виведення Bitcoin (біткойнів) під тиском з боку Народного банку Китаю (НБК, ЦБ країни), що бореться з відмиванням грошей і недотриманням правил валютного контролю

Біржа BTC China призупинила виведення біткойнів на 72 години для перегляду своєї політики, тоді як Huobi і OKCoin припинили його зовсім. Ці дії стали наслідком вимог ЦБ, говориться в спільній заяві бірж, передає Depo.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами представників торгових платформ, обмеження будуть зняті після того, як біржі оновлять свої правила у сфері контролю за переміщенням коштів, щоб вони відповідали вимогам регуляторів. На це може знадобитися близько місяця.

Згідно з оцінкою Chainanalysis, лише в 2016 році за допомогою біткойнів з Китаю було виведено млрд. Експерти аналітичної фірми стверджують, що в першій половині 2016 року 42% всіх транзакцій з біткойнами були здійснені в Китаї.

Нагадаємо, курс криптовалюти Bitcoin (біткойн) через повідомлення про те, що китайський регулятор відновив інтерес до цієї криптовалюти в середу, 8 лютого, падав на 2%.

Bitcoin створений у 2008 році програмістом або групою програмістів, відомих під ніком Сатосі Накамото. Є однією з найпопулярніших альтернатив традиційним валют. Він являє собою програмний код, який не регулюється ні однією країною або банківським наглядовим органом у світі. Не має єдиного емісійного центру. При цьому емісія біткойнів обмежена алгоритмічно: теоретично кожен власник потужного комп'ютера може "добути" біткойни шляхом використання обчислювальних потужностей, однак існує граничний обсяг загальної кількості грошей в обігу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme