Насалик виступив проти самовільної блокади Донбасу і обіцяє взятися за автомат

Питання повної блокади окупованих територій Донбасу має вирішуватися політичним шляхом 

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик на засіданні Верховної Ради, передає Depo.ua.

"Питання блокади - це питання політичного рішення. Ви повинні чітко сказати - територія НКТ - це територія України чи це не територія України. Ви повинні сказати, 60 тисяч шахтарів, які там працюють - це українці, чи це є не українці. Ми повинні усвідомити, що повна блокада призведе до того, що шахтарі ці не отримають заробітної плати. І тоді, якщо ці шахтарі, позбавлені форми існування через заробітну плату, піднімуть зброю і виступлять проти режиму, який там є, я перший, хто візьме автомат і приєднається до блокади. Але якщо ці шахтарі поповнять збройні сили там, то це питання крові. Тому це питання політичного рішення, яке може ухвалити тільки Верховна Рада. Махновщини не повинно бути. Якщо ви приймете рішення про повну блокаду, то цю блокаду повинні проводити не добровольці, цю блокаду повинні проводити СБУ, армія і всі інші силові структури", - заявив Насалик.

Нагадаємо, 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу, було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів.

26 січня ветерани АТО заблокували вузлову станцію "Світланове" в Луганській області. 30 січня на ділянці колій у "сірій зоні" вирізали ділянку рейок, при цьому учасники блокади заявили, що не причетні до цього.

Народний депутат Семен Семенченко повідомив, що блокувальники на трасі під Бахмутом наразі залишаються на своїх позиціях.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme